Välkommen till ditt nya hem.

Konceptet

Att The Resort gör skäl för sitt namn märks direkt när du kliver över tröskeln

Du ser, känner och nästan förnimmer det i färger, lösningar och materialval.
Här är upplevelsen varm, lugn och stilren.
Ett noga utvalt inredningskoncept signerat inredarna på Ekeby Bruk. Även golvet går i ekens tecken. De breda enstavstiljorna bidrar till att sätta tonen för hela lägenheten. Resultatet är vackert och praktiskt på en och samma gång. Ekgolvet är dessutom lackerat med ultramatt. Något som gör det levande, på
gränsen till obearbetat, men samtidigt otroligt hållbart. Inspirationen från Öland märks tydligt i form av sand, naturfärger och ek.
Men här finns också kopplingen till det svenska designarvet. Med dess rena klara linjer och enkla, sträva rättframhet.

Arkitektur

Hållbar arkitektur som värnar naturen

På The Resort möts du av ett noga utvalt inredningskoncept, signerat inredarna på Ekeby Bruk. Även golvet går i ekens tecken. De breda enstavstiljorna bidrar till att sätta tonen för lägenheterna. Resultatet är både praktiskt och vackert. Inspirationen från Öland märks tydligt i form av sand, naturfärger och ek – men här finns även kopplingen till det svenska designarvet med dess rena raka linjer och enkla sträva rättframhet.

Boende

Ett modernt boende i en tidlös gestaltning

Lägenheterna är varsamt framtagna med kopplingar till Öland i varje detalj. Det återspeglas i husens genomtänkta planlösning, soliga terrasser, balkonger och gemensamma pool. Med sin egna karaktär, planering och plats på färgskalan bidrar varje hus till att skapa en levande känsla i harmoni med omgivningen.

Inredningen

Naturen, en del av rummet

Köken är moderna, helt befriade från handtag. Kopplingen till landskapet utanför fönstren går igen i luckorna, målade i en ljus varmbeige färg. Samma varma färg som pryder sovrummets rymliga garderober. Bänkskivorna i kvartskomposit från Silestone påminner om kalksten, men ger tålighet och hållbarhet. Vitvarorna är självklart från högkvalitativa Miele.

Inredningen

Granit och sandfärg

Även i badrummen syns kopplingen till Öland och dess natur. Väggarna är klädda i en ljus men varm granitkeramik, och samma sak gäller badrumsgolvet. I kontrast till det sandfärgade kaklet står spegelskåpet och badrummskommoden i ek. Och precis som i resten av bostaden präglas varje detalj av kvalitet.

Servicepaket

På The Resort får du hjälp med stort och smått. Exempelvis möjligheten att komma hem till ett städat hem, en nybadad säng – eller varför inte en flaska champagne på kylning när du anländer till din nya bostad?

Flexibel uthyrning

När du inte är på plats ger medlemskapet i bostadsrättsföreningen dig möjligheten till en smidig uthyrning genom intilliggande Ekerum Resort.

Möbelpaket

Genom ett samarbete med Mio erbjuder vi ett färdigt möbelpaket – allt för att göra det så enkelt som möjligt att flytta in i ditt nya hem.

Kök

 • Vida by Ekebybruk– kökssnickerier.
 • Miele– Diskmaskin, ugn, mikro, kyl / frys.
 • Bora– spishäll med integrerad fläkt.
 • Silestone– Bänkskivor och stänkskydd i kvartssten.
 • Hansgrohe– Kökskranen Talis M54 i krom.
 • Stella–Spotlights
 • Decosteel– Diskho.

Badrum

 • Haven– Kommod och spegelskåp i ek.
 • Miele– Kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
 • Hansgrohe– Blandare och handdusch i krom.
 • Duscholux– Duschvägg.
 • Duravit– WC-stolen Durastyle.
 • Nordhem– Handukstork.

Golv och väggar i halvpolerad granitkeramik.

Vida by Ekebybruk– kökssnickerier.

Miele– Diskmaskin, ugn, mikro, kyl / frys.

Bora– spishäll med integrerad fläkt.

Silestone– Bänkskivor och stänkskydd i kvartssten.

Hansgrohe– Kökskranen Talis M54 i krom.

Stella– Spotlights

Decosteel– Diskho.

Gemensamma ytorna

Ett dopp i solnedgången

Som ägare av en lägenhet på The Resort har du tillgång till ett gemensamt spaområde med pool och bastu. Här finner du lugnet och bor på en unik plats som erbjuder avkoppling i en miljö som valts med omsorg.

Gemensamma ytorna

Gemensamhetsytor med sociala möjligheter

Utöver de kvalitativa lägenheter så planerat ytterigare attribut som exklusivt är tillhör de beonde i The Resort. Däribland ett orangeri, odlingslotter, samlingslokal med sociala ytor, stor terrass, utomhuskök, boulebana och golfbilsparkering. Det nya området förväntas bli klart under 2025.

 

Bilden är en illustrationsbild. Koncept och innehåll av det nya området arbetas fram under 2024.

Arkitekten

Fredrik Olson - Tailormade Arkitekter

Tailor Made arkitekter är en prisbelönt arkitektbyrå med stark fokus på hållbara lösningar i byggnadsarkitektur och stadsplanering. Vi strävar mot hög gestaltningsnivå och en tydlig karaktär, då dessa är viktiga egenskaper för en hållbar arkitektur. Tailor Made arkitekter är en mindre arkitektbyrå med mångårig erfarenhet av konceptutvecklande och detaljprojekterande av allt från villaprojekt till offentliga byggnader och större bostadsprojekt.

En unik del av vår verksamhet är specialiseringen på det vi kallar Kretsloppsarkitektur. I nära relation med konsultbyrån Greenhouse Living utvecklar och designar vi konceptet Naturhus. Byggnader integrerade med växthus och kretsloppsystem.

Tailor Made arkitekter är baserade i Göteborg på den svenska västkusten och vi gör stora och små projekt runt om i världen.

 

// Fredrik Olson, arkitekt SAR MSA. Grundare av Tailor Made arkitekter

Intresserad?

INTRESSEANMÄLAN